50 kado tips voor kinderen tot 12 jaar

Wat zijn leuke kado tips voor kinderen tot 12 jaar? Ontdek de lijst met maar liefst 50 leuke en betaalbare kado’s om te geven aan kinderen.

kado tips voor kinderen

50 kado tips voor kinderen tot 12 jaar

 1. LEGO bouwsets – Stimuleer de creativiteit en bouwvaardigheden van het kind met diverse LEGO bouwsets, variërend van klassieke stadsgezichten tot populaire filmthema’s.
 2. Boekenreeksen – Kies boeken uit populaire reeksen zoals Harry Potter, Percy Jackson of De Grijze Jager om het leesplezier van het kind te bevorderen.
 3. Knutselsets – Geef het kind een knutselset met materialen zoals verf, klei, kralen en stickers om creatief bezig te zijn.
 4. Science kits – Laat het kind op een leuke en educatieve manier wetenschap ontdekken met science kits voor het uitvoeren van experimenten thuis.
 5. Bordspellen – Kies uit een breed scala aan bordspellen zoals Monopoly, Catan, Ticket to Ride en Stratego voor gezellige spelavonden met het gezin.
 6. Puzzels – Geef het kind uitdagende puzzels van verschillende moeilijkheidsgraden om hun probleemoplossend vermogen te stimuleren.
 7. Kunstbenodigdheden – Voor de creatieve geest, geef het kind een assortiment kunstbenodigdheden zoals potloden, markers, aquarelverf en een schetsboek.
 8. Elektronische gadgets – Denk aan gadgets zoals een draadloze koptelefoon, draagbare oplader, Bluetooth speaker of een digitale camera voor technologieliefhebbers.
 9. Sportuitrusting – Moedig een actieve levensstijl aan door sportuitrusting te geven zoals een voetbal, basketbal, skateboard, of een tennisracket.
 10. Knuffeldieren – Geef het kind een zachte knuffelvriend om mee te knuffelen en te spelen, kies uit verschillende dieren en karakters.
 11. Fiets – Stimuleer buitenactiviteiten en mobiliteit met een nieuwe fiets in de favoriete kleur en stijl van het kind.
 12. Wetenschapsboeken – Introduceer het kind tot fascinerende wetenschappelijke onderwerpen met boeken over ruimte, dieren, planten, en het menselijk lichaam.
 13. Tekentablet – Voor jonge kunstenaars, geef het kind een tekentablet om digitale kunstwerken te creëren en te bewerken.
 14. Film- of concerttickets – Trakteer het kind op een bioscoop- of concertervaring met tickets voor een film of live optreden van hun favoriete artiest.
 15. Digitale abonnementen – Schenk het kind een abonnement op een streamingdienst voor films, series, muziek of educatieve inhoud.
 16. Op afstand bestuurbare voertuigen – Laat het kind zijn rijvaardigheden oefenen met op afstand bestuurbare auto’s, drones, of helikopters.
 17. Virtual Reality headset – Voor een meeslepende en interactieve ervaring, geef het kind een virtual reality headset om virtuele werelden te verkennen.
 18. Kook- en baksets – Moedig het kind aan om nieuwe kook- en bakvaardigheden te leren met een set met keukengerei en recepten.
 19. Abonnement op een tijdschrift – Kies een tijdschriftabonnement uit dat past bij de interesses van het kind, zoals wetenschap, mode, sport, of stripboeken.
 20. Bouw- en constructiesets – Geef het kind een set met bouwmaterialen zoals K’NEX, Meccano, of Magformers om complexe structuren te bouwen.
 21. Filmcamera – Laat het kind zijn creatieve kant ontdekken met een filmcamera om foto’s en video’s te maken en bewerken.
 22. Muziekinstrument – Moedig muzikale interesses aan met een instrument zoals een gitaar, keyboard, drumstel, of blokfluit.
 23. Karaoke set – Voor aspirant-zangers, geef het kind een karaoke set om hun favoriete liedjes mee te zingen en een ster te zijn op het podium.
 24. Wetenschappelijke experimentenboeken – Stimuleer nieuwsgierigheid en ontdekking met boeken vol wetenschappelijke experimenten om thuis uit te voeren.
 25. Interactieve robot – Voor een spannend en leerzaam avontuur, geef het kind een interactieve robot die kan praten, bewegen en educatieve activiteiten kan uitvoeren.
 26. Abonnement op een educatieve app – Schenk het kind een abonnement op een educatieve app voor taal, rekenen, programmeren of creatief denken.
 27. Knutselabonnement – Laat het kind maandelijks een knutselpakket ontvangen met materialen en instructies voor creatieve projecten.
 28. Fotocamera – Voor jonge fotografen, geef het kind een digitale of instant camera om hun omgeving vast te leggen en herinneringen te maken.
 29. Kinderhorloge – Leer het kind de tijd te lezen met een kindvriendelijk horloge met kleurrijke wijzerplaten en functies.
 30. Interactieve boeken – Combineer lezen met technologie met interactieve boeken die geluiden, muziek en bewegende beelden bevatten.
 31. Rollerblades – Stimuleer buitenactiviteiten en sport met een paar rollerblades om te skaten en te rollen.
 32. Kindertheaterkaartjes – Trakteer het kind op een culturele ervaring met tickets voor een kindervoorstelling of theaterstuk.
 33. Tekentablet met stylus – Geef het kind een tekentablet met een stylus om digitale tekeningen te maken en creatief te zijn.
 34. Abonnement op een puzzelboek – Houd het kind uitgedaagd en geïnspireerd met een abonnement op een puzzelboek vol met kruiswoordraadsels, sudoku’s en andere uitdagende puzzels.
 35. Fotoboek – Maak een gepersonaliseerd fotoboek met foto’s van speciale momenten en herinneringen voor het kind om te koesteren.
 36. Elektrische scooter – Voor een leuk en milieuvriendelijk vervoersmiddel, geef het kind een elektrische scooter om te cruisen door de buurt.
 37. Bouw- en constructiespeelgoed – Stimuleer het probleemoplossend vermogen en de creativiteit van het kind met bouw- en constructiespeelgoed zoals Knex, LEGO Technic, of Meccano.
 38. Digitale tekensoftware – Voor jonge kunstenaars, geef het kind toegang tot digitale tekensoftware om te leren tekenen en digitale kunstwerken te maken.
 39. Lasergame set – Organiseer spannende lasergamegevechten met een lasergame set voor binnen- of buitengebruik.
 40. Boetseerklei set – Laat het kind zijn artistieke kant ontdekken met een set boetseerklei in verschillende kleuren.
 41. Kookworkshop – Schrijf het kind in voor een kookworkshop waar ze nieuwe gerechten leren bereiden en kookvaardigheden ontwikkelen.
 42. Kinderpodcastabonnement – Laat het kind luisteren naar boeiende verhalen en informatieve podcasts met een abonnement op een kindvriendelijke podcastdienst.
 43. Digitale camera met waterdichte behuizing – Voor avontuurlijke momenten, geef het kind een digitale camera met een waterdichte behuizing om onderwaterfoto’s te maken tijdens zwemavonturen.
 44. Speelgoedrobotica set – Stimuleer interesse in wetenschap en technologie met een speelgoedrobotica set waar kinderen kunnen leren programmeren en robotjes kunnen bouwen.
 45. Plantenkweekset – Leer het kind over natuur en tuinieren met een plantenkweekset waarmee ze hun eigen planten kunnen laten groeien.
 46. Creatieve schrijfset – Stimuleer de verbeelding en creativiteit van het kind met een schrijfset met pennen, papier en creatieve schrijfopdrachten.
 47. DIY sieradenset – Geef het kind een DIY sieradenset met kralen, koord en instructies om hun eigen unieke sieraden te maken.
 48. Fotoprinter – Voor aspirant-fotografen, geef het kind een fotoprinter om hun favoriete foto’s af te drukken en te delen.
 49. Speelgoedmicroscoop – Laat het kind de wereld van microscopie ontdekken met een speelgoedmicroscoop waarmee ze kleine objecten en materialen kunnen onderzoeken.
 50. Kinderkookboek – Moedig het kind aan om nieuwe recepten te proberen en te leren koken met een kinderkookboek vol eenvoudige en lekkere gerechten.

Met deze gevarieerde cadeautips zul je zeker een glimlach op het gezicht van een kind tot 12 jaar kunnen toveren en hun interesse en creativiteit kunnen stimuleren.

Bekijk onze grote lijst met Kado's