30 kado's die je beter niet aan je oma kunt geven

Soms is het handig om ook te weten wat je beter niet aan je oma kado kunt geven. Ontdek de lijst met wat je beter links kunt laten liggen.

Zoek je eigenlijk meer algemene tips ‘waar mee rekening te houden’? Bekijk dan ook eens de volgende pagina:

kado tips oma

30 kado's die je beter niet aan je oma kunt geven

 1. Een anti-rimpelcrème – Dit cadeau kan als beledigend worden opgevat, omdat het kan suggereren dat je oma ouder wordt en rimpels heeft.
 2. Dieetboek – Het geven van een dieetboek kan ongevoelig zijn, omdat het kan impliceren dat je oma moet afvallen of op haar gewicht moet letten.
 3. Een set met huishoudelijke schoonmaakmiddelen – Dit kan worden opgevat als een hint over huishoudelijke taken en kan ongepast zijn.
 4. Een pakket met anti-celluliteproducten – Dit cadeau kan worden gezien als een ongevraagde suggestie dat je oma iets aan haar uiterlijk moet veranderen.
 5. Voetbad en voetvijl – Dit cadeau kan als onhygiënisch worden beschouwd en kan suggereren dat je oma haar voeten moet verzorgen.
 6. Een doos met ongezonde snacks – Ongezonde snacks kunnen ongepast zijn als je oma bezig is met haar gezondheid en welzijn.
 7. Een zelfhulpboek over een gevoelig onderwerp – Het geven van een zelfhulpboek over bijvoorbeeld rouwverwerking kan ongevoelig zijn, tenzij je zeker weet dat je oma erom gevraagd heeft.
 8. Lingerie – Lingerie kan als ongepast worden beschouwd voor een oma, omdat het te intiem en persoonlijk is.
 9. Een weegschaal – Het geven van een weegschaal kan als beledigend worden ervaren, omdat het kan suggereren dat je oma op haar gewicht moet letten.
 10. Een zak met ongewassen sokken – Dit cadeau is onhygiënisch en ongepast.
 11. Kookgereedschap of keukengadgets – Tenzij je oma van koken houdt en specifiek om deze cadeaus heeft gevraagd, kunnen ze ongepast zijn.
 12. Een elektrische tandenborstel – Dit cadeau kan als ongevraagd en suggestief worden beschouwd over de mondverzorging van je oma.
 13. Een goedkoop parfum – Een goedkoop parfum kan onaangenaam ruiken en kan de gevoelige neus van je oma irriteren.
 14. Een kaart met een opmerking over leeftijd – Het benadrukken van haar leeftijd kan ongepast en kwetsend zijn, zelfs als het bedoeld is als grap.
 15. Een abonnement op een dieet- of fitnessprogramma – Dit cadeau kan als kritiek worden opgevat en kan ongevoelig zijn voor de mogelijke gevoelens van je oma over haar gewicht of gezondheid.
 16. Een selfie stick – Dit cadeau kan als ongepast worden beschouwd, omdat je oma misschien niet geïnteresseerd is in het maken van selfies.
 17. Een set met goedkope sieraden van lage kwaliteit – Dit kan worden gezien als een gebrek aan aandacht voor de smaak en voorkeuren van je oma.
 18. Een fles goedkope wijn – Dit cadeau kan als ongeïnspireerd worden beschouwd en kan de indruk wekken dat je niet veel moeite hebt gedaan om iets speciaals te vinden.
 19. Een exemplaar van een boek dat ze al heeft gelezen – Het geven van een boek dat ze al bezit, kan laten zien dat je niet veel moeite hebt gedaan om iets persoonlijks voor haar te vinden.
 20. Een abonnement op een tijdschrift dat ze niet leuk vindt – Tenzij je zeker weet dat je oma geïnteresseerd is in het tijdschrift, kan dit cadeau als ongeïnspireerd worden beschouwd.
 21. Een set met goedkope make-up van lage kwaliteit – Slechte kwaliteit make-up kan huidirritaties veroorzaken en kan ongepast zijn.
 22. Een onflatteuze kledingstuk – Kleding die niet flatteus is of niet past bij de smaak van je oma, kan ongepast zijn.
 23. Een stapel ongevraagde rekeningen – Dit cadeau is ongepast en kan als een last worden beschouwd.
 24. Een elektronisch apparaat waar ze niet om heeft gevraagd – Tenzij je zeker weet dat je oma het specifieke elektronische apparaat wilde hebben, kan dit cadeau ongepast zijn.
 25. Een verlopen cadeaubon – Een cadeaubon die al verlopen is, toont gebrek aan planning en aandacht voor het cadeau.
 26. Een zaklamp – Hoewel een zaklamp nuttig kan zijn, kan het worden opgevat als een suggestie dat je oma ‘s nachts bang zou zijn.
 27. Een zelfhulpboek over gezondheidsproblemen – Dit cadeau kan als beledigend worden ervaren, omdat het suggereert dat je oma gezondheidsproblemen heeft.
 28. Een abonnement op een seniorencentrum – Het geven van een abonnement op een seniorencentrum kan worden opgevat als een suggestie dat je oma meer sociale activiteiten moet ondernemen.
 29. Een set met goedkope en ongezonde beautyproducten – Ongezonde beautyproducten kunnen de huid van je oma irriteren en kunnen ongepast zijn.
 30. Een goedbedoeld, maar ongevraagd advies over haar levensstijl, gezondheid of uiterlijk – Het geven van ongevraagd advies kan als bemoeizuchtig worden beschouwd en kan de relatie met je oma schaden.

Het is belangrijk om de smaak, interesses en behoeften van je oma in gedachten te houden bij het kiezen van een cadeau, en om haar gevoelens en voorkeuren te respecteren.

Bekijk onze grote lijst met Kado's