30 kado tips voor een peuter

Wat zijn leuke en geschikte kado tips voor een peuter? Ontdek de lijst van 30 kado tips en laat je inspireren. Een positieve reactie is hier makkelijk mee behaald.

kado tips voor kinderen

30 kado tips voor een peuter

 1. Houten blokkenset – Stimuleer de creativiteit en motorische vaardigheden van de peuter met een set van kleurrijke houten blokken om mee te bouwen en te stapelen.
 2. Loopfiets – Help de peuter bij het ontwikkelen van evenwicht en coördinatie met een loopfiets die speciaal is ontworpen voor jonge kinderen.
 3. Duplo of Megabloks – Bouwplezier voor kleine handjes met grote bouwstenen die gemakkelijk vast te pakken zijn en eindeloos creatieve mogelijkheden bieden.
 4. Interactief boek – Kies een boek met kleurrijke illustraties, flapjes om te openen en geluiden om de peuter te betrekken bij het verhaal.
 5. Puzzelset – Stimuleer de cognitieve vaardigheden van de peuter met puzzels van verschillende moeilijkheidsgraden en thema’s.
 6. Verkleedkleding – Stimuleer de verbeeldingskracht en rollenspel met verkleedkleding zoals prinsessenjurken, superheldenkostuums of dierenoutfits.
 7. Magnetisch tekenbord – Geef de peuter een herbruikbaar tekenoppervlak waar ze met een magnetische pen kunnen tekenen en schrijven.
 8. Knutselset – Laat de creativiteit van de peuter stromen met een knutselset vol met kleurpotloden, verf, stickers en ander knutselmateriaal.
 9. Vormenstoof – Leer vormen en kleuren herkennen met een vormenstoof waar de peuter passende vormen in kan plaatsen.
 10. Bellenblaasset – Bied eindeloos buitenplezier met een bellenblaasset waar de peuter grote bellen mee kan blazen en achteraan kan rennen.
 11. Houten treinset – Bouw en creëer een eigen spoorwegavontuur met een houten treinset compleet met rails, treinen en accessoires.
 12. Poppenhuis – Stimuleer rollenspel en verbeeldingskracht met een poppenhuis waar de peuter verschillende scenario’s kan naspelen.
 13. Gereedschapsset – Help bij het ontwikkelen van fijne motoriek en probleemoplossend vermogen met een gereedschapsset waarmee de peuter kan ‘klussen’.
 14. Buitenspeelgoed – Moedig actief spel aan met buitenspeelgoed zoals een glijbaan, zandbak, water- of zandtafel, of speelhuisje.
 15. Knuffelvriendje – Geef de peuter een zachte knuffelvriend om mee te knuffelen en te spelen voor comfort en gezelschap.
 16. Poppenwagen of -draagzak – Stimuleer zorgzaamheid en rollenspel met een poppenwagen of -draagzak om de pop of knuffel overal mee naartoe te nemen.
 17. Muziekinstrumenten – Ontdek geluiden en ritmes met muziekinstrumenten zoals een xylofoon, tamboerijn, fluit of trommel.
 18. Magnetisch visspel – Speel samen en oefen de hand-oogcoördinatie met een magnetisch visspel waar de peuter vissen kan vangen met een hengel.
 19. Opblaasbaar zwembad – Creëer een verfrissende speelplek in de tuin met een opblaasbaar zwembad waar de peuter kan spetteren en spelen.
 20. Knuffelpuzzel – Combineer knuffelen en puzzelen met een zachte knuffelpuzzel waar de peuter de stukjes in elkaar kan zetten.
 21. Magnetisch alfabet- of cijferspel – Leer het alfabet of cijfers herkennen en spellen met een magnetisch spel dat educatief en leuk is.
 22. Poppenhuisdieren – Breid het poppenhuis uit met schattige dierenfiguren zoals honden, katten, konijnen en meer voor nog meer speelplezier.
 23. Interactieve pop – Kies een pop die geluiden maakt, knippert met de ogen of beweegt om interactief spel en verzorging te stimuleren.
 24. Ballenbaan – Stimuleer de hand-oogcoördinatie en motorische vaardigheden met een ballenbaan waar de peuter ballen kan laten rollen en vangen.
 25. Stapeltorens – Leer tellen, ordenen en stapelen met kleurrijke stapeltorens die de peuter kan bouwen en omgooien.
 26. Badspeelgoed – Maak het baden leuker met kleurrijk badspeelgoed zoals bootjes, bekers, dieren en watermolens.
 27. Kiekeboe-boekjes – Ontdek samen verrassingen en verborgen afbeeldingen met interactieve kiekeboe-boekjes die de peuter kunnen vermaken.
 28. Vormen- en kleurenspel – Leer over vormen en kleuren met een educatief spel waar de peuter bijpassende vormen en kleuren kan matchen.
 29. Duplo-treinset – Bouw en creëer een eigen treinavontuur met een Duplo-treinset die gemakkelijk te monteren en uit te breiden is.
 30. Magnetisch tekenbord – Geef de peuter een herbruikbaar tekenoppervlak waar ze met een magnetische pen kunnen tekenen en schrijven.

Met deze cadeau-ideeën kun je een peuter verrassen en hen iets geven dat hun creativiteit stimuleert, hun motorische vaardigheden ontwikkelt en hen urenlang speelplezier biedt.

Bekijk onze grote lijst met Kado's